Розкішний 5-метровий байк вагою 1,5 тонни показали на відео

Розкішний 5-метровий байк вагою 1,5 тонни показали на відео

26 жовтня 2023
0

Музей «Колеса крізь час» у Меггі-Веллі, штат Північна Кароліна, зберігає понад 300 рідкісних американських мотоциклів та унікальних «одиничних» американських автомобілів. Один з них - легендарний мотоцикл RoaDog, побудований Вільямом «Диким Біллом» Гелбке ще у 1960-х роках.

Хтось може подумати, що це скульптура, але він їздить і навіть на досить пристойній швидкості 145 км/год. І це при масі 1452 кг та довжині 5182 мм. Розвивати таку швидкість RoaDog дозволяє 2,5-літровий чотирициліндровий двигун від Chevrolet Chevy II/Nova. Він пов'язаний із двоступінчастою автоматичною коробкою передач PowerGlide, розробленою General Motors.

Карданний вал байка сконструйований на основі диференціалу 1-тонної вантажівки Chevrolet, розрізаної навпіл. Дискові гальма запозичені у Corvette. Замість звичайних бічних або центральних підніжок, що утримують мотоцикл у вертикальному положенні на парковці, Гелбке використав систему з чотирьох гідроциліндрів (два спереду та два ззаду).

Будівництво свого супербайка Гелбке розпочав у 1965 році. А вже 1966 вирушив на ньому в подорож Америкою і до 1978 року встиг проїхати понад 32 000 км. Можливо, ця цифра була б більшою, але 1978 року Гелбке помер. За однією версією, він загинув внаслідок «побутової суперечки», за іншою - у поліцейській перестрілці. Після його смерті RoaDog зник, але в середині 1980-х років ентузіаст мотоциклів Базз Уолнек знайшов його. Викупивши монструозний байк у матері Гелбке, він демонстрував його на своїх зустрічах щодо обміну та виставок мотоциклів.

Пізніше Уолнек продав свій мотоцикл Національному музею мотоциклів у Стерджисі, Південна Дакота. Пізніше байк виявився в музеї Анамоса, Айова. У вересні цього року музей зачинився. Усі експонати, включаючи RoaDog Гелбке, розпродали на аукціоні. Людина, яка купила його, навіть не вийняла байк із трейлера. У результаті легендарний RoaDog опинився в музеї «Колеса крізь час» Метта Волкслера.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація