Розкрито характиристики нового електричного кросовера BMW iX1

Розкрито характиристики нового електричного кросовера BMW iX1

27 вересня 2022
0

Баварська марка опублікувала характеристики та фото свого нового електричного кросовера - BMW iX1. Побудований на базі Х1 нового покоління, він заповнить прогалину у нинішній електричній лінійці виробника, зайнявши місце між великим флагманським кросовером iX та хетчбеком i3. У компанії вважають, що основними покупцями BMW iX1 стануть люди, які шукають стильний, розкішний та екологічно чистий автомобіль.

Як повідомляється, новий кросовер побудований на одній платформі із звичайними «паливними» моделями. Передньопривідне компонування передбачає більше місця для акумуляторної батареї та пасажирів. У порівнянні зі звичайним BMW X1 електрична версія вийшла на 53 мм довша, на 24 мм ширша та на 44 мм вища. Колісна база збільшилась на 22 мм. Об'єм багажного відділення складає 490 літрів та 1495 літрів при складених спинках заднього ряду.

Фірмові «ніздрі» iX1, злегка нахилені вперед та оточені з обох боків «гострими» фарами, виявилися навіть більшими, ніж у базового X1. Аеродинамічний спойлер на даху та двері без ручок дозволили забезпечити кросоверу досить низький коефіцієнт аеродинамічного опору - 0,26. Для новинки доступні колісні диски діаметром до 21 дюйма із фірмового каталогу аксесуарів.

У салоні оздоблювальні матеріали преміум-класу та технології від iX та 7 Series. Інтер'єр організований навколо великого вигнутого дисплея та повністю позбавлений фізичних кнопок. Не знайдете ні звичного важеля перемикання коробки передач, ні ручки iDrive. Салон електрокросовера укомплектовано спортивними сидіннями зі шкіряною оббивкою та розвиненою бічною підтримкою, кермом з підкермовими пелюстками та бездротовою зарядкою для смартфона. Компонування може бути чотири- або п'ятимісним. Стеля над заднім рядом сидінь піднята, що дозволяє комфортно розміститися навіть людям зростом 190 см. При цьому над головою залишається запас не менше 10 см. Місця для ніг достатньо як спереду, так і ззаду.

Ємність встановленої під підлогою акумуляторної батареї п'ятого покоління становить 64,7 кВт.год. Запас ходу заявлено на рівні 438 км за методикою WLTP. За попередніми даними, 10 хвилин підключення до потужної зарядної станції забезпечує додаткові 120 км. пробігу. Від швидкісного терміналу батарея кросовера поповнюється до 80% за 29 хвилин.

BMW iX1xDrive30 2023 оснащений двома електродвигунами сукупною віддачею 313 к.с. та 494 Нм крутного моменту. У режимі BOOST, що активується лівим підрульовим перемикачем, віддача двигунів збільшується на 40 к.с. Час прискорення від 0 до 100 км/с заявлено на рівні 5,3 секунди. Максимальна швидкість обмежена на 180 км/год. Також реалізовано режим керування однією педаллю.

За рахунок використання в конструкції алюмінію конструкторам удалося значно знизити вагу автомобіля. Зокрема, капот став легшим на 10 кг, кузов - на 8 кг. Колеса 865 Style легші від інших можливих варіантів на 12 кг. Залежно від коліс та шин кросовер може проїхати без підзарядки від 414 до 440 км.

У стандартній комплектації BMW iX1xDrive30 адаптивна M-підвіска з регульованими амортизаторами та переналаштоване рульове управління з більш прямим передатним числом. Для поціновувачів швидкої їзди передбачені режими Sport та Sport+. Імпортована з i4, iX та i7 система рекуперації енергії гальмування працює у чотирьох режимах: «низький», «помірний», «високий» та «адаптивний». Також передбачено нову функцію E-Route: якщо заряду батареї недостатньо для досягнення пункту призначення, навігаційна система автоматично додасть зупинки для заряджання за маршрутом.

У BMW вважають, що на iX1xDrive30 припадатиме понад 30% продажів X1 третього покоління і це без урахування ринку США. У продажі новий електрокросовер очікується з листопада 2022 року. Попередній цінник - 55 000 євро.

Джерело: Авто Центр
Фото: ADAC

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація