Розкрито подробиці екстремального хетчбека Toyota

Розкрито подробиці екстремального хетчбека Toyota

13 вересня 2022
0

Toyota GR Yaris готується до модернізації. Повнопривідний заряджений хетчбек стане ще потужнішим і швидшим. Інформацію про створення нової моделі підтвердили виданню Autocar представники концерну Toyota.

Нова Toyota GR Yaris отримає покращену версію 1,6-літрового трициліндрового турбодвигуна. Його потужність зросте до 300 к.с. - як у старшої Toyota GR Corolla. Піковий крутний момент досягне приблизно 400 Нм. Для довідки: зараз у стандартній моделі цей двигун розвиває 261 к.с., а в лімітованому варіанті GRMN - 270 к.с.

Підвищенням віддачі двигуна не обмежаться - заряджена Toyota Yaris отримає нову 6-ступінчасту механічну КПП, а за доплату вперше запропонують 8-ступінчастий робот із двома зчепленнями. До того ж, хетчбек полегшать, прибравши задні сидіння.

Після доопрацювання Toyota GR Yaris стане найшвидшим авто у В-класі - зможе розганятися до 100 км/год за 4,5 с та розвивати швидкість понад 250 км/год. Крім того, керованість покращать за рахунок переналаштування кермового управління та підвіски. Поки невідомо, коли оновлена версія з'явиться, швидше за все, її покажуть у 2023 чи 2024 році.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація