Розкрито подробиці нового суперкара Ferrari

Розкрито подробиці нового суперкара Ferrari

13 грудня 2023
0

Ferrari завершують розробку нового суперкара. Надпотужне купе з'явиться у 2024 році і прийде на зміну Ferrari 812 Superfast. Про це повідомляє британське видання Autocar.

Головний дизайнер Ferrari Флавіо Манцоні повідомив, що нова модель збереже високооборотистий атмосферний V12 попередника. Він наголосив, що всупереч дедалі суворішим еко-нормам, у Ferrari не відмовлятимуться від цього двигуна і планують боротися за його право на існування.

Флавіо Манцоні заявив, що турбований V8 був би економічнішим, чистішим і потужнішим, і саме такий мотор готують для наступника LaFerrari. Однак у атмосферного V12 свій особливий характер.

Нагадаємо, що в Ferrari 812 Superfast встановлено 6,5-літровий V12. Він розвиває 800 к.с. у стандартній версії і 830 к.с. - у зарядженому варіанті Competizione.

Новий суперкар Ferrari однозначно буде потужнішим. Не виключено, що мотор доповнять гібридною установкою для зниження витрати палива і шкідливих викидів. Саме так вчинили Lamborghini, щоб зберегти V12 у моделі Revuelto.

Також відомо, що купе побудують на платформі Ferrari Roma. Дизайн також виконають у дусі цієї моделі, тобто він стане елегантнішим.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація