Розкішний електрокар Cadillac Celestiq отримає цінник на рівні Rolls-Royce

Розкішний електрокар Cadillac Celestiq отримає цінник на рівні Rolls-Royce

28 червня 2022
0

Електроседан Cadillac Celestiq отримає рекордний для американської марки цінник близько 300 тисяч доларів, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інсайдерів. «Батарейний» седан не тільки візьме на себе роль флагмана, але і стане найрозкішнішою моделлю Cadillac, з якою бренд має намір поборотися за клієнтів у люксовому сегменті. Для порівняння, за Rolls-Royce Ghost просять близько 350 тисяч доларів.

За словами інсайдерів, 300 тисяч доларів - це початкова орієнтовна ціна Celestiq. У міру наповнення списку оснащення опціями вона буде збільшуватися, а щодо кастомізації Celestiq навіть зможе скласти конкуренцію автомобілям Bentley і Rolls-Royce.

Зараз відомо, що в основу Celestiq ляже платформа Ultium, на якій базується перший серійний електрокар Cadillac - кросовер Lyriq. Очікується, що на одній повній зарядці тягової батареї седан зможе долати до 650 кілометрів, а поповнювати запас енергії можна буде від 350 кіловатного терміналу. Також оснащення включають матричні фари і, ймовірно, фірмовий автопілот Ultra Cruise.

Фрагменти екстер'єру та інтер'єру Cadillac вже розкрив у серіях тизерів, які демонструють особливу увагу до деталей. На них видно колісні диски, капот та ліхтарі, шкіряні крісла зі складним оформленням, а також деякі елементи керування.

Прем'єра повністю електричного флагмана Cadillac намічено на кінець липня. Дрібносерійне виробництво стартує до кінця 2023 року в Уоррені, штат Мічиган, де Celestiq збиратиметься під замовлення і в основному вручну, причому з використанням технологій 3D-друку. Обсяг виробництва буде обмежений приблизно п'ятьма сотнями екземплярів на рік.

Джерело: The Wall Street Journal

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація