Розсекречена найпотужніша та найшвидша Honda

Розсекречена найпотужніша та найшвидша Honda

21 липня 2022
1

Лінійку Honda Civic 2023 модельного року поповнив топовий спортивний варіант Type R. Нове покоління зарядженого хетчбека надійде в продаж у Японії, США та Європі з початку наступного року. Подробиці моделі розкрили на офіційному сайті Honda.

Поки що розсекретили лише приблизні характеристики Honda Civic Type R. Відомо, що хетчбек залишився передньопривідним і зберіг 2,0-літровий турбомотор попередника, але став потужнішим - віддача перевищила 320 к.с. Розгін до 100 км/год займає близько 5 секунд, а максимальна швидкість становить 270 км/год. Після припинення виробництва суперкара NSX це найпотужніша та найшвидша Honda.

Нова Honda Civic Type R, як і раніше, оснащена 6-ступінчастою механічною КПП і диференціалом, що самоблокується. Традиційно підвіска доопрацьована та встановлені гальма Brembo. На знаменитому автодромі Нюрбургрінг хетчбек встановив рекорд кола серед передньопривідних автомобілів.

Заряджений хетчбек має стриманіший вигляд, ніж попередник. Від стандартної Honda Civic його можна відрізнити за збільшеним переднім повітрозабірником, обвісом і заднім антикрилом. Крім того, колісні арки трохи розширені, щоб вмістити шини розміром 265/30 ZR19. Ззаду видно три широкі вихлопні труби.

В оздобленні салону використали алькантару, а педалі прикрасили алюмінієвими накладками. Нова Honda Civic Type R отримала спортивні передні ковшеподібні крісла й особливий металевий важіль КПП.

У дисплеях віртуальної панелі приладів і мультимедійної системи замінили графіку, яка змінюється залежно від вибраного режиму їзди. З'явилися нові функції на кшталт гоночного хронометра й телеметрії, що дозволяє фіксувати основні параметри авто в русі.

Купити Honda Civic Type R можна буде за ціною приблизно від 40 000 доларів. Примітно, що це остання бензинова модель японської марки, всі наступні Honda будуть гібридами або електромобілями.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

gosich  

Не гібрид від 40К? Щось якось нудно...

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація