Розсекречено нову AC Cobra другого покоління

Розсекречено нову AC Cobra другого покоління

03 березня 2023
0

Опубліковано офіційні зображення нової AC Cobra. Легендарна спортивна модель змінила покоління уперше за 60 років. Про це пише видання Autocar.

Перезапуск Cobra приурочили до 122-річчя компанії AC Cars. Презентація моделі відбудеться до кінця весни.

Нова AC Cobra GT Roadster зберігає фірмовий дизайн з довгим капотом, круглими фарами та розширеною задньою частиною. У той же час з'явилися сучасні колісні диски та діодна оптика.

В основі авто лежить сучасне алюмінієве шасі виробництва італійської компанії Icona Design. Всі кузовні панелі тепер карбонові, але при цьому маса зросла майже до 1500 кг. Справа в тому, що родстер став помітно більшим - його колісна база досягла 2570 мм.

До того ж, нова Cobra важча тому, що її салон став комфортабельнішим. Там встановлені зручні сидіння, з'явилися електросклопідйомники, кондиціонер та мультимедійна система.

AC Cobra 2023, як і раніше, буде оснащуватися двигуном V8 від Ford. Його запропонують в атмосферній та компресорній версіях, ще й в останньому випадку віддача становитиме 654 к.с. та 780 Нм. Розгін до 100 км/год займе 3,6 с. Родстер можна буде вибрати з 6-ступінчастою механічною та 10-ступінчастою автоматичною КПП.

У той же час у AC Cars не планують відмовлятися і від оригінальної Cobra. Нагадаємо, вона з'явилася в 1962 році, коли знаменитий конструктор Керрол Шелбі поєднав шасі та кузов легкого британського родстера AC Ace з величезним та потужним двигуном Ford V8. Спорткар виграв безліч гонок та став культовим.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація