Румунія будує нову автомагістраль до кордону з Україною

Румунія будує нову автомагістраль до кордону з Україною

14 січня 2024
0

Румунія будує нову автомагістраль від Бухареста до кордону з Україною. Так звана Молдовська швидкісна автострада (Autostrada Moldovei) завдовжки 450 км пройде за маршрутом Бузеу, Фокшани, Бакеу, Роман, Пашкань, Сучава та біля КПП Сірет з'єднається з автошляхом М-19.

Новий транспортний коридор забезпечить доступ до румунських портів та стане альтернативним шляхом доставки вантажів до країн Євросоюзу, в обхід Польщі, Угорщини та Словаччини. Будується він коштом Румунії та ЄС.

Як заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, це сприятиме збільшенню експорту української агропродукції та зробить її більш конкурентною на світових ринках. За його словами, через Румунію проходить п'ята частина українського агроекспорту, а деякі місяці цей показник досягав 70%.

У березні в румунському місті Константа планується запуск нової якірної стоянки, де зберігатиметься українська агропродукція. Домовленість про це досягнута в рамках зустрічі в Румунії, на якій було обговорено збільшення експортних можливостей українських портів Дунаю.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація