Рятувальники отримали від іноземних партнерів майже 800 авто

Рятувальники отримали від іноземних партнерів майже 800 авто

21 листопада 2022
0

Наразі загалом від іноземних партнерів для Державної служби України з надзвичайних ситуацій вже отримано майже 800 пожежно-рятувальних і спеціальних авто. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян.

«Загалом від іноземних партнерів для ДСНС вже отримано майже 800 пожежно-рятувальних і спеціальних авто», - заявила вона.

Окремо Акопян зазначила, що всього з початку війни від британців було отримано близько 70 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Відповідаючи на запитання, чи вибудувалася за ці місяці спеціалізація країн за видом допомоги складовим МВС, заступник міністра поінформувала, що наразі вже сформовані певні ніші, у яких наші партнери найефективніші. Наприклад, ті держави, які ще не готові давати зброю, готові ресурсно підтримувати гуманітарні місії як складові МВС, зазначила Акопян.

«Є звісно і держави, що історично давно з нами співпрацюють. Приміром, США і Канада й раніше надавали величезну допомогу, посилюючи стійкість усієї системи, зокрема поліції, прикордонників, що позитивно вплинуло на їхню спроможність працювати вже в умовах повномасштабної війни», - сказала заступник глави МВС.

На її думку, природно, що свої ніші у процесі підтримки зайняли країни, які виробляють кращі зразки спеціалізованої техніки.

«І якщо ФРН виготовляє чудові ДНК-лабораторії, реактиви, які нам дуже потрібні, то ми звертаємося до наших німецьких колег. Франція є виробником найкращої пожежної техніки - наш запит до Парижа саме за нею, а до Відня - за класними драбинами для рятувальників», - заявила Акопян.

Чиновниця уточнила, що така фрагментація і орієнтація партнерів вибудовується цілком прагматично й логічно для самих донорів.

«Коли ми говоримо про партнерів, маємо на увазі не лише країни, а й небайдужих особистостей. Саме вони приводять у рух ту допомогу, яка вже зараз працює на Україну і потік якої не припиняється», - поінформувала вона.

Акопян зазначила, що звичайні європейці дуже солідарні з Україною, і це - безпрецедентна історія, коли вони впустили у свою домівку мільйони українців.

«Я сама могла в цьому переконатися, коли перебувала в цих країнах. До українців там не ставляться із жалем як до жертв, а виявляють солідарність як до сильних», - уточнила Акопян.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація