Samsung будує пілотну виробничу лінію для створення нового акумулятора Tesla 4680

Samsung будує пілотну виробничу лінію для створення нового акумулятора Tesla 4680

30 червня 2022
0

Samsung SDI встановлює нову пілотну виробничу лінію для виробництва акумуляторних елементів Tesla 4680. Це буде третій виробник, який намагатиметься укласти великий контракт на постачання Tesla батарей нового формату.

Корейська газета TheElec повідомляє, що місцевий виробничий гігант готує нову лінію з виробництва акумуляторних елементів на своєму заводі в Чхонані в Південній Кореї.

Батареї 4680 мають циліндричну форму діаметром 46 мм та довжиною 80 мм, і південнокорейська компанія з виробництва акумуляторів перевірятиме технологію протягом року.

Цікаво, що видання також повідомляє, що Samsung SDI також планує протестувати виробництво аналогічного, але трохи коротшого акумуляторного елемента для BMW.

Samsung має на меті спочатку створити нову виробничу лінію малої потужністі трохи менше 1 ГВт*ч, яка у разі успіху значно збільшить виробництво, оскільки Tesla ясно дала зрозуміти, що придбає всі доступні життєздатні акумуляторні елементи.

Tesla виробляє власні акумуляторні елементи 4680, але у автовиробника мало досвіду у виробництві елементів, і у нього виникли проблеми з нарощуванням виробництва.

Компанія планує покладатися як на власне виробництво, так і на постачання від відомих виробників для виробництва нового формату 4680, щоб підтримати нарощування виробництва та нові майбутні автомобільні програми, такі як Cybertruck.

Вважається, що Panasonic є найбільш сучасним постачальником акумуляторів для Tesla, а масове виробництво очікується наступного року.

LG Energy Solutions також нещодавно інвестувала 450 мільйонів доларів у виробництво акумуляторної батареї Tesla 4680.

Терміни Samsung не зрозумілі, але TheElec повідомляє, що після того, як у Кореї буде налагоджено пілотне виробництво, компанія, ймовірно, розпочне виробництво ще і на заводі потужністю від 8 до 12 ГВтч річної виробничої потужності в Малайзії.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація