Сейм Польщі посилив покарання для нетверезих водіїв

Сейм Польщі посилив покарання для нетверезих водіїв

11 липня 2022
0

Сейм ухвалив зміни кримінального права, запроваджуючи, зокрема, конфіскацію автомобілів у п'яних водіїв. Тепер поправки будуть передані в Сенат.

Поправка передбачає конфіскацію транспортного засобу, яким керував нетверезий водій. Конфіскація автомобіля буде застосовуватися у випадках, якщо у водія в крові виявлено не менше як 1,5 проміле алкоголю або він скоїв ДТП з вмістом алкоголю в крові не менше 0,5 проміле або при повторному правопорушенні.

Якщо транспортний засіб не є виключно власністю порушника, конфіскуватиметься майно порушника еквівалентне вартості автомобіля (еквівалентом буде вартість, зазначена в страховому полісі, а за відсутності поліса - середньоринкова вартість аналогічних транспортних засобів). Якщо злочинець керував транспортним засобом, який не належить йому, а належить його роботодавцю, покарання визначить суд.

Також зросте максимальне покарання, яке може бути призначене за вчинення ДТП у стані сп'яніння. За спричинення тяжких тілесних ушкоджень або смерті потерпілого п'яного винуватця ДТП можуть позбавити волі на строк до 16 років (зараз - до 12 років).

Джерело: InPoland.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація