ШІ-робот боротиметься з ямами на трасах у Великій Британії

ШІ-робот боротиметься з ямами на трасах у Великій Британії

12 січня 2024
0

В англійському місті Гартфордшир протестують робота зі штучним інтелектом від Robotiz3d. Це перший у світі робот, який може самостійно ремонтувати дороги.

Робот Autonomous Road Repair System (ARRES), розроблений Robotiz3d разом з Університетом Ліверпуля, здатний за допомогою технології візуалізації та штучного інтелекту самостійно визначати проблемні ділянки дороги та ремонтувати їх. Також робот здатний виявляти серйозні пошкодження та передати інформацію диспетчерам для подальшого залучення до ремонту дорожньої служби.

Як пише BBC, створення робота було профінансованого державним коштом. Робота зі створення робота тривала з 2020 року.

Інноваційну технологію вже було випробувано в лабораторних умовах. Незабаром робота протестують на дорогах загального користування в Гертфордши. Пізніше цього року планують провести ще одне тестування - вже на житлових вулицях.

Місцевий чиновник у сфері транспорту Філ Біббі впевнений, що використання таких технологій як ця дозволить дорогам міста «залишатися одними з найкращих у країні».

В Robotiz3d стверджують, що використання робота може зекономити до 90% коштів, що витрачаються на утримання доріг, пришвидшити ремонт на 70% і втричі зменшити викиди CO2. Водночас детальні характеристики унікального робота не розкривають.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація