Шпигуни показали Citroen C3 нового покоління

Шпигуни показали Citroen C3 нового покоління

02 жовтня 2023
0

Французька компанія Citroen почала тестувати на дорогах загального користування нове покоління субкомпактного хетчбека Citroen C3. Фотошпигуни вже встигли його сфотографувати та розмістити фотографії у Мережі.

Citroen C3 першого покоління з'явився у 2002 році. Наразі автомобілістам пропонують його третє покоління (з 2018 року). Незабаром у продажу з'явиться четверте покоління цього маленького автомобіля. І він матиме повністю електричну версію Citroen e-C3.

Зараз відомо, що електричний Citroen C3 нового покоління побудують на концепті Citroen Oli, який дебютував у 2022 році. Нагадаємо, що концепт Citroen Oli має запас ходу близько 400 км. Довжина електричного C3 буде близько 4 метрів. Тобто він буде меншим, ніж його головні конкуренти (такі, як, наприклад, Peugeot E-2008, Opel Mokka Electric, FIAT 600e та KIA e-Soul).

Покупцям електричний хетчбек Citroen C3 пропонуватимуть у двох варіантах силової установки. Стандартною буде версія з електромотором потужністю 82 к.с. та з батареєю на 42 кВтг. Також покупцям запропонують версію з електромотором потужністю 109 к.с. та з батареєю на 50 кВтг. У топової версії запас ходу становитиме 400 кілометрів. Який запас ходу буде у стандартної версії – поки що не повідомляється.

Потрібно відзначити, що у Citroen C3 нового покоління будуть й інші силові установки. Наприклад, 1,2-літровий бензиновий двигун PureTech із гібридною технологією MHEV на 48 ватів.

Коли Citroen почне продавати Citroen C3 четверного покоління? Офіційна презентація цієї новинки відбудеться у жовтні 2023 року. У продажу вона з'явиться у першій половині 2023 року. Очікується, що новий Citroen C3 коштуватиме менше ніж 25 000 євро, у тому числі і його електрична версія. Новий Citroen e-C3 випускатимуть на заводі концерну Stellantis у Словаччині.

Джерело: Today.ua
Фото: Motor.es

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація