Шпигуни показали перший електричний універсал Audi

Шпигуни показали перший електричний універсал Audi

23 грудня 2023
0

Фотошпигуни вперше помітили під час дорожніх тестів перший електричний універсал Audi. Його тестують у мінімальному камуфляжі.

В останні роки багато автовиробників відмовилися від розробки та випуску універсалів на користь кросоверів. Але деякі автовиробники, зокрема Audi, вважають, що не можна припиняти продавати такі автомобілі. І правильно роблять. Тому що в Європі, наприклад, універсали, як і раніше, мають хороший попит.

Audi зараз активно розробляє новий середньорозмірний універсал із електричною силовою установкою. Тобто, це буде електромобіль. Прототип його тестують на дорогах загального користування. Зважаючи на все, він уже майже готовий до серійного виробництва.

Як називатиметься цей електричний універсал - офіційно ще не повідомлялося. Ми припускаємо, що він називатиметься A6 Avant E-Tron.

Прототип тестують у мінімальному камуфляжі. Тому можна більш-менш точно уявити, який дизайн першого електричного універсала компанії Audi. Оскільки зараз розділені фари є тенденцією, як, наприклад, у Audi Q6 E-Tron і Q3 нового покоління, то A6 Avant E-Tron також отримає такі фари.

Загалом виглядає цей універсал красиво та сучасно. І він не дуже відрізняється від свого концепту, представленого в 2022 році (а в 2021 році дебютував концепт електричного седана A6 E-Tron). Серійна версія має дорожній просвіт більше, ніж концепт. Замість традиційних дзеркал є, як у концепті, бічні камери.

A6 Avant E-Tron стане одним із перших автомобілів групи Volkswagen Group, який створений на платформі PPE. Ця платформа розроблена разом інженерами Audi та Porsche. Спочатку з'являться Q6 E-Tron та седан/ліфтбек A6 E-Tron, а потім до них приєднається електричний Macan нового покоління.

У A6 E-Tron буде одномоторна задньопривідна та двомоторна повнопривідна трансмісія. У концепту потужність двомоторної електричної силової установки становила 469 к.с., а ємність батареї - 100 кВтг. Мабуть, така ж силова установка буде й у серійної версії. Запас ходу сягатиме приблизно 480 км.

Коли Audi офіційно представить свій перший електричний універсал? Це відбудеться у 2024 році. Він повинен буде конкурувати з BMW i5 Touring, який також з'явиться у 2024 році.

Джерело: Today.ua
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація