Шпигуни вперше показали новий кросовер Dacia Bigster

Шпигуни вперше показали новий кросовер Dacia Bigster

12 березня 2024
0

Компанія Dacia почала тестувати на дорогах загального користування свій новий 7-місний кросовер Bigster. Фотошпигуни вже встигли його сфотографувати та розмістити фотографії у Мережі.

Про те, що у модельній лінійці Dacia з'явиться новий великий кросовер Dacia Bigster, стало відомо ще у 2021 році. У 2021 році румунський автовиробник показав концепт Bigster, створений відповідно до нового стилю дизайну. Тепер усі нові автомобілі Dacia мають такий дизайн. Крім того, у модельній лінійці румунського автогіганта буде також однойменний кросовер Bigster.

Потрібно відзначити, що раніше у Dacia ще ніколи не було кросовера на 7 осіб. Але незабаром ця ситуація зміниться, після появи у продажу Bigster.

Кросовер Bigster побудований на платформі CMF-B. Він буде відноситися до сегменту C-SUV автомобільного ринку. Його довжина становитиме близько 4,6 м (майже на 0,3 м більше, ніж довжина нового Duster). Це буде найбільша та найдорожча модель компанії Dacia. Загалом, це флагманська модель Dacia. Зараз поки що цю роль виконує Dacia Duster (нагадаємо, наприкінці 2023 року дебютував Duster нового, третього, покоління).

Але, незважаючи на те, що Bigster буде найдорожчою моделлю компанії Dacia, він стане найдоступнішим 7-місним кросовером у своєму сегменті. Принаймні у Європі. Його топова версія коштуватиме до 30 000 євро.

Яке обладнання буде у кросвера Bigster - ще не відомо. Мабуть, приблизно таке саме, як у нового Dacia Duster. Можливо, обладнання буде більше, адже йдеться про флагманську модель.

Лінійка двигунів також буде приблизно такою, як у нового Duster. Нагадаємо, Duster зараз оснащується електрифікованими бензиновими двигунами з гібридними технологіями MHEV та HEV. Є також двопаливна версія, яка може працювати на зрідженому газі. Дизельних двигунів немає.

Dacia планує почати продавати кросовер Dacia Bigster у 2025 році. Це означає, що його офіційна прем'єра може відбутися наприкінці 2024 року.

Джерело: Today.ua
Фото: Largus

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація