Sisu відправила першу партію нових броньовиків GTP для армії Швеції

Sisu відправила першу партію нових броньовиків GTP для армії Швеції

21 серпня 2024
0

Управління матеріального постачання ЗС Швеції (FMV) отримало перші автомобілі типу GTP від фінського виробника комерційної техніки постачальника Sisu. Нові машини представлені двома версіями - бронемашиною на 10 осіб і варіантом із 5-місцевою кабіною та бортовою платформою з тентом. Автомобіль має балістичний захист стандарту STANAG 4569 Level 1, який забезпечує захист від куль калібру 7,63 та 5,56 мм.

«Машини, які ми зараз отримали, в основному являють собою балістично захищені повнопривідні вантажівки повною масою до 16,5 тонн. У них спільне базове шасі, на якому можна змінювати модулі і таким чином створювати нові варіанти. Концепція машини з різними модулями нагадує аналог під назвою SEP», - розповідає Генрік Сундберг, менеджер FMV.

У Швеції ці броньовики матимуть позначення TGB24, а FMV почне постачати їх збройним силам цієї осені.

«Наразі триває перевірка машин, а в листопаді FMV буде проведено навчання особового складу», - каже Генрік Сундберг.

Нові броньовики були закуплені спільно з Фінляндією в рамках угоди про спільну безпеку, можливості спільної експлуатації, виробництва і використання транспортних засобів.

«Завдяки цій угоді з'явилася можливість знизити витрати на розробку та кінцеву вартість під час розміщення спільних замовлень», - каже Мікаель Агрен Бернер, керівник відділу колісних транспортних засобів FMV. - «Це хороший приклад вдалого шведсько-фінського оборонного співробітництва».

Загалом Швеція і Фінляндія замовили понад 260 машин у різних виконаннях, включно з варіантами з одномісцевою кабіною, шасі для ЗРК, штабними та медичними машинами, а також іншими модифікаціями, які будуть поставлені збройним силам.

Бронемашину Sisu GTP (TGB24) розробили 2019 року, вона оснащена 6-циліндровим дизельним мотором Mercedes-Benz OM926 потужністю 230 кВт/313 к.с. Він дає змогу розганяти машину до 100 км/год, а запас ходу досягає 700 км. Машина має розміри 6/2,5/2,55 м, а колісна база сягає 3,8 м. Завдяки кліренсу в 0,4 м всюдихід здатний долати серйозне бездоріжжя і броди до 0,85 м.

Джерело: Авто Центр
Фото: FMV

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація