Складання мотоциклів «Урал» налагодили в Казахстані

Складання мотоциклів «Урал» налагодили в Казахстані

03 серпня 2022
0

У Казахстані розпочалося виробництво мотоциклів російської марки «Урал». Випуск налагодили на заводі у місті Петропавловськ: першими зібраними мотоциклами стали триколісні GearUp із коляскою у червоному кольорі кузова. 

Ще у квітні глава компанії Ural Motorcycles Ілля Хаїт заявив про перенесення збирання мотоциклів до Казахстану. Петропавловськ на півночі Казахстану обрали через близькість до кордону з Росією, а також сильну промислову базу, розвинену інфраструктуру і велику залізничну лінію. 

Тоді ж на Ірбітському заводі уточнили, що петропавлівський майданчик не замінить російський, а буде доповненням до нього. Купівля нового заводу необхідна для продовження збуту за кордон на тлі санкцій: майже 100 відсотків мотоциклів поставляються до США, Канади, Європи, Австралії та Японії. Крім цього, поточна ситуація заважає закуповувати комплектуючі для складання «Уралів» у Росії.

Складання мотоциклів у Казахстані вдалося налагодити приблизно через три місяці. Перший екземпляр GearUp зійшов із конвеєра 23 липня. За попередніми даними, постачання до США та Європи з нового заводу розпочнуться до кінця 2022 року.

Джерело: Rideapart

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація