Скільки коштує вивчитись на водія в Україні

Скільки коштує вивчитись на водія в Україні

12 липня 2022
0

Водіння авто - корисне вміння в сучасному світі, адже воно відкриває можливість комфортно їздити за місто, підвозити дітей до школи чи робити закупи в супермаркеті одразу на тиждень-два.

Редакція «Сьогодні» зібрала інформацію про те, які види курсів пропонують в різних містах України, що за програми та скільки вони коштують.

Львів

Школа водійської майстерності у Львові пропонує різні види курсів для клієнтів: початковий, підлітковий, основний, професійний та зимовий, а також курси для мотоциклістів.

Початковий курс розрахований на водіїв без досвіду чи дорослих, які вирішили навчитись керувати автомобілем, Вартість 8 уроків з практикою - від 4,8 тис. грн на авто клієнта і від 7,8 тис. грн - на авто школи. Пропонують також розширений курс для початківців з теорії (4,5 тис. грн) та практики на механіці або автоматі (від 9,6 тис. грн) - загалом 10 занять.

Для підлітків пропонують програму з 5 занять на 10 годин. Вартість - від 3 тис. грн на авто клієнта і від 5 тис. грн - на авто школи. Основний курс призначений для «прокачування» знань і навичок водіїв - це 6 занять вартістю від 3,9 тис. грн.

Професійний курс - це навчання екстремального водіння, ціна за 3 заняття - від 4,2 тис. грн. Для прихильників автоспорту влаштовують індивідуальні спортивні тренування - від 2,5 тис. грн за заняття.

Київ

У столиці курси водіння категорії «В» в одній з автошкіл містять чотири програми: «Мінімум», «Базова», «Стандарт» і «Розширена». На онлайн-навчання є знижки.

За мінімальною програмою передбачається 20 практичних занять по 45 хв. для водіїв із певними навичками та водійським посвідченням, вартість - 13 тис. грн. «Базова» розрахована на водіїв із середніми навичками, це 30 занять із водінням за 16 тис. грн. «Стандарт» - 40 практичних занять за 19 тис. грн для водіїв зі стабільними навичками. «Розширена» коштує 22 тис. грн та призначена для початківців - це 50 практичних занять і теорія.

Окремо можна замовити додаткові практичні заняття на 1,5 год. кожне за ціною 800 грн (седан) або 900 грн (кросовер).

Ужгород

В обласному центрі Закарпаття також працюють автошколи, де навчають водіїв категорії «В». Навчання триває 3 місяці, учні можуть обрати для практики один з 5 автомобілів школи. Вартість - 5,5 тис. грн.

Окремо можна купити курс «Слюсар з ремонту автомобілів». Навчання триває 5 місяців, вартість - 5 тис. грн.

Хмельницький

У Хмельницькому понад десяток сертифікованих автошкіл, які пропонують курси строком 1,5-2 місяці. Ціна стартує від 7 тис. грн, середня ринкова - 11 тис. грн. Зазвичай навчання на автомобілі з автоматичною коробкою передач на 500-700 грн дорожче, ніж на механіці.

У місті є і популярна мережа жіночих автошкіл, де викладають інструкторки для учениць. Вартість курсу залежить від навичок та потреб клієнток, у середньому до 12 тис. грн. Можна замовити окремо лише курс з теорії онлайн за 4,7 тис. грн.

Зміни в автошколах

24 липня в Україні набудуть чинності нові правила отримання посвідчення водія. Якщо раніше водіїв навчали два місяці, а тоді складали два екзамени, то тепер процес розіб'ють на два етапи по місяцю - окремо теорія та практика.

Відповідно, екзамени кандидатам у водії доведеться складати після кожного етапу. Іспит з теорії, як і раніше, складатимуть 20 хвилин - це 20 питань з дозволом зробити дві помилки. Свідоцтво про складання теорії дійсне рік.

Упродовж цього періоду можна звернутися до автошколи для практичної підготовки. По її завершенні видадуть свідоцтво, дійсне два роки.

Джерело: Сьогодні

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація