Skoda Enyaq здійснив складний автопробіг через всю Африку

Skoda Enyaq здійснив складний автопробіг через всю Африку

09 грудня 2023
0

Електричний кросовер Skoda Enyaq здійснив масштабний автопробіг. На ньому пара з Нідерландів перетнула всю Африку з півночі на південь і назад. Про подорож розповіли на офіційному сайті Skoda.

Ренске Кокс і Мартін ван Пол проїхали з Нідерландів до Кейптауна в ПАР і повернулися назад додому. Пробіг зайняв півтора року.

Для подорожі обрали задньопривідний кросовер Skoda Enyaq - просто тому, що в нього запас ходу більший. З батареєю ємністю 82 кВт.год він може проїхати до 550 км без підзарядки.

Для пробігу машину трохи модернізували. Кросовер отримав позашляхові шини, а на даху з'явився бокс із розкладним наметом.

Заряджати електрокар доводилося від звичайної електромережі в населених пунктах. До того ж, для авто створили спеціальні сонячні батареї, які можна розкласти просто на землі.

Електромобіль Skoda подолав тисячі кілометрів. Він перетнув пустелі, савани, болота та джунглі і водночас застряг лише двічі. Втім, часом через складні умови вдавалося долати лише по 150 км на день.

До того ж, Skoda Enyaq продемонстрував завидну надійність. За весь час поїздки вийшов з ладу тільки один задній амортизатор. Крім того, були пошкоджені і потребували заміни пластиковий обвіс і лобове скло.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація