Skoda презентувала нове покоління кросовера Kodiaq

Skoda презентувала нове покоління кросовера Kodiaq

04 жовтня 2023
2

Компанія Skoda представила новий Kodiaq. Це перша зміна поколінь для кросовера, який вийшов на ринок у 2016 році. Модель другого покоління відрізняється еволюційним дизайном екстер'єру з матричними фарами, які оснащені світлодіодами другого покоління. У них на 50% більше світлових елементів та на 15% вище світловіддача. У топовій версії Sportline «розумні фари» доповнені горизонтальною світловою смугою, що проходить через решітку радіатора. Також кросоверу дісталися нові задні ліхтарі, як у нещодавно представленого Volkswagen Tiguan 2024 року, який використовує ту ж платформу MQB Evo.

Зі зміною поколінь Skoda Kodiaq став на 61 мм довшим і зараз досягає в довжину 4758 мм. Ширина зменшилася до 1864 мм (-18 мм), висота - до 1659 мм (-17 мм). При цьому колісна база не змінилася - 2791 мм. Колісні диски доступні діаметром від 17 до 20 дюймів. У кузовній палітрі дев’ять кольорів, включаючи новий відтінок Bronx Gold Metallic.

Салон, як і раніше, доступний в п'яти- і семимісцевій конфігурації, але компонування дещо змінилося. Селектор передач переїхав на кермо, звільнивши місце між передніми сидіннями. Розподільчого обладнання поменшало, оскільки на центральній консолі тепер встановлений Smart Dials: 1,25-дюймові дисплеї, вбудовані в три поворотні ручки в стилі Audi TT. Зовнішні відповідають за температуру в салоні, підігрів та вентиляцію передніх сидінь. Центральний можна використовувати для регулювання гучності мультимедійної системи, налаштування напрямку повітря та кондиціювання. Всі інші функції регулюються з екрану мультимедійки, діагоналлю 10,0 дюймів у базовому оснащенні та 13,0 дюймів за доплату. На додаток до 10,0-дюймової цифрової панелі доступний проєкційний дисплей нового покоління.

Об'єм багажного відділення п'ятимісної версії - 910 літрів та 2015 літрів при складених спинках сидінь заднього ряду. Це на 75 та 40 літрів відповідно більше ніж у Kodiaq першого покоління. У семимісній версії об'єм багажника - 340 літрів (+70 л) у звичайному стані та 846 літрів (+80 л) при складених спинках сидінь третього ряду. А максимальний об'єм багажу досягає 2035 літрів, на 30 літрів більше ніж раніше. Також на 15 мм більше став простір над головами пасажирів третього ряду.

У стандартному оснащенні заявлено чотири порти USB-C потужністю 45 Вт. Ще один USB-C на 15 Вт вбудований у дзеркало заднього виду. Також є індуктивна зарядка на 15 Вт із функцією охолодження для двох смартфонів. За доплату стандартну аудіосистему з 9 динаміками замінять на Canton із 14 динаміками.

Моторна гама починається із 148-сильного бензинового 1,5 TSI, який працює за схемою «м'який гібрид». Ним комплектують передньопривідні версії кросовера. Повнопривідним модифікаціям дістався 2.0 TSI потужністю 201 к.с. Також доступна дизельна версія з мотором 2.0 TDI потужністю 148 к.с. у передньопривідній модифікації та 190 к.с. у повнопривідній. Коробка у всіх випадках - семиступінчаста DSG.

Також у новому поколінні Skoda Kodiaq вперше доступний у якості плагин-гибриду. Такий кросовер використовує електрифіковану силову установку на базі 1,5 TSI потужністю 148 к.с. Сукупна потужність системи - 201 к.с. Літій-іонний акумулятор ємністю 25,7 кВт.год забезпечує кросоверу електричний пробіг до 100 км. Батарея заряджається змінним струмом потужністю до 11 кВт або постійним до 50 кВт. Плагін-гібрид доступний тільки з переднім приводом та шестиступінчастою коробкою DSG. Об'єм багажного відділення - 745 літрів, це на 165 літрів менше, ніж у звичайної п'ятимісної моделі.

Джерело: Авто Центр
Фото: Skoda

Обговорення новини

Alex.KV  

Наконец то жопу посимпатичнее нарисовали.

+3ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Нафіга в сучасних машинах потрібен ноутбук на торпедо? Без нього ніяк?

+3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація