Skoda випустила тримільйонний кросовер

Skoda випустила тримільйонний кросовер

23 вересня 2023
1

Skoda святкує важливу подію - компанія випустила тримільйонний кросовер. Ювілейний автомобіль зійшов з конвеєра на заводі в Квасінах, ним виявився Skoda Kodiaq Sportline.

«Виробництво трьох мільйонів позашляховиків з 2009 року є фантастичним досягненням для всієї нашої команди. Ця подія підкреслює еволюцію переваг наших клієнтів та нашу гнучкість у задоволенні їхніх потреб. Сьогодні майже 50% автомобілів, які ми поставляємо, - позашляховики. Наша місія зрозуміла: ми повністю віддані електрифікації нашої лінійки позашляховиків. Виклик прийнятий!», - прокоментував подію Андреас Дік, член ради директорів Skoda Auto з виробництва та логістики.

Цікаво, що Skoda веде відлік своїх позашляховиків із моделі Yeti, що дебютувала у 2009 році. Хоча на той момент він позиціонувався швидше як компактний універсальний сімейний автомобіль. Як би там не було, за обсягами виробництва Yeti займає лише третє місце, поступаючись Kodiaq та Karoq. Електричні Enyaq та Enyaq Coupe не скоро наздоженуть бензинові версії за обсягами виробництва, ну а Kushaq це взагалі окрема індійська історія.

Kamiq, Enyaq та Enyaq Coupe збирають на заводі в Млада-Болеславі, а Karoq та Kodiaq сходять з конвеєра в Квасінах. Компанія зазначила, що зараз машини збирають у Китаї, Індії, Україні та Словаччині.

Джерело: iXBT.com
Фото: Skoda Auto

Обговорення новини

Sigman  

а шкода то молодцы) тишком нишком а делают "вещи"

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація