Smart #2 замінить Fortwo на спільній з партнерами платформі

Smart #2 замінить Fortwo на спільній з партнерами платформі

16 липня 2024
0

Компанія Smart має вагомі підстави для створення компактного міського автомобіля нової ери. Ймовірно, за кілька місяців проект наступника моделі Fortwo отримає зелене світло. На це натякнув генеральний директор Smart Europe Дірк Адельманн.

За його словами, як пише Autocar.co.uk, планується неодмінна заміна, але перед тим, як отримати схвалення, має бути впевненість у рентабельності проекту.

Перша модель компанії та один із найменших автомобілів на ринку Європи Fortwo після 26 років виробництва нещодавно був виведений з виробництва без заміни. Проте нова модель буде представлена.

«Ми працюємо над цим. Поточний Fortwo закінчився два місяці тому. Було б чудово мати прямого наступника - у нас його немає, але ми працюємо над цим», - зазначив Дірк Адельманн.

Існують пропозиції щодо нового міського автомобіля, який отримав назву «Проект 2» і, як очікується, буде запущено у виробництво під назвою #2. Адельманн пояснив, що номер 2 було зарезервовано «навмисно», оскільки це «культовий номер» для бренду, і його слід використовувати для наступника Fortwo.

У міру розширення лінійки Smart, за його словами, з'являться моделі, згідно з якими непарні номери використовуватимуться для SUV і SUV-купе, а парні - для «інших продуктів».

«Сегмент міських автомобілів невеликий у Європі. Найкращим роком для Fortwo було близько 100 000 одиниць, і цього недостатньо, щоб виправдати платформу. Ми хочемо мати позитивний бізнес-кейс для нас, для наших роздрібних торговців і, зрештою, для наших клієнтів», - сказав Адельманн.

Smart на 50% належить китайській компанії Geely, яка володіє низкою автомобільних марок, що охоплюють велику різноманітність розмірів і сегментів.

Залишається незрозумілим, чи зможе один із них стати партнером Smart для створення міського автомобіля. Найближчим до оригінального Fortwo за розміром з усього портфоліо Geely є Geometry Panda - триметровий чотиримісний міський електромобіль із радіусом дії 200 кілометрів.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація