Собаки-рятувальники ДСНС отримали власний автобус

Собаки-рятувальники ДСНС отримали власний автобус

10 березня 2024
0

Благодійний фонд Олега Гончарука спільно з ліцензійним агентством MOOD SPACE та компанією Paramount Pictures придбали мікроавтобус для кінологів пошуково-рятувальної групи ДСНС та собак-рятувальників. Для збору коштів на транспорт для собак було оголошено спеціальну благодійну акцію: 1 грн з кожного проданого пакету соку торгової марки «Щенячий патруль» передавалася на рахунок Фонду.

За ці кошти придбано мікроавтобус Citroen. Під потреби кінологів та їхніх чотирилапих помічників його переобладнали інженери компанії NORTH FIRE, провідного виробника рятувальної техніки у Великій Британії. Вони й доставили автобус до України, подолавши за кермом 3 тисячі кілометрів.

У відділенні для собак встановлені чотири знімні клітки. Під час перевезення комфортні умови чотирилапим забезпечують системи вентиляції та підігріву. У салоні передбачені крісла для кінологів та місця для спеціального обладнання. Зокрема, фляги з водою для собак та термопод із гарячою водою для людей. Також передбачені вішаки для різних потрібних речей, кругове підсвічування для комфортної роботи в темний час доби та інші корисні «дрібниці».

Цей автобус дозволить кінологам швидше діставатися місця пошукових робіт. А це збільшить шанси на порятунок тих, хто опинився під завалами. Раніше їм доводилося діставатись звичайним непідготовленим транспортом, що погано позначалося на собаках.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація