Сьогодні у Польщі набули чинності зміни для автовласників

Сьогодні у Польщі набули чинності зміни для автовласників

04 вересня 2022
0

Зміни стали результатом внесення змін до Закону про дорожній рух. Відповідно до нього, з 4 вересня цього року видача транспортної картки (karty pojazdu) та контрольної наклейки не потрібна, оскільки, як зазначають у Міністерстві інфраструктури, органи реєстрації транспортних засобів та органи дорожнього руху мають доступ до центрального реєстру транспортних засобів.

Міністерство зазначило, що завдяки зміні в правилах власники транспортних засобів заощадять 94,5 злотих під час реєстрації легкового автомобіля ввезеного з-за кордону, а у разі реєстрації транспортного засобу, попередньо зареєстрованого на території Польщі - без збереження наявних номерних знаків - 19 злотих.

Вартість реєстрації легкового автомобіля в обох випадках становитиме 161,50 злотих. Для порівняння, нині вартість реєстрації легкового автомобіля з польською реєстрацією, без збереження наявних номерних знаків, становить 180,5 злотих, а ввезеного з-за кордону - 256 злотих.

З 4 вересня 2022 року вартість реєстрації легкового автомобіля з номерними знаками попереднього власника транспортного засобу становитиме 81 злотий, а якщо тимчасовий дозвіл не видається - 67 злотих.

У Міністерстві інфраструктури підкреслили, що збереження поточного реєстраційного номера транспортного засобу можливе, якщо він зареєстрований на території Республіки Польща та має розбірливі номерні знаки відповідно до чинного зразка. Можливість збереження номерних знаків не поширюється на чорні номерні знаки та білі таблички з польським прапором.

Джерело: InPoland.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація