Сотні тисяч Ford відкликають через два небезпечні дефекти

Сотні тисяч Ford відкликають через два небезпечні дефекти

08 квітня 2022
0

Компанія Ford оголосила про масштабний «відклик» у США, який торкнувся 700 тисяч автомобілів семи моделей. Судячи з документів Північноамериканського національного управління з безпеки дорожнього руху (NHTSA), йдеться про дві окремі кампанії, пов'язані з небезпечними дефектами – ризиком загоряння та некоректною роботою модуля управління гальмами причепа. Перевірку ініціювали після повідомлень про кілька інцидентів.

Перша сервісна акція об'єднує 345 451 автомобіль двох моделей: Ford Escape, випущені з 19 листопада 2018 року до 1 березня 2022 року, та Ford Bronco Sport, зібрані з 5 лютого 2020 року до 4 березня 2022 року. Скільки автомобілів кожної моделі підпали під «акцію», не розголошується.

На Escape і Bronco виявили ризик витоку моторного масла: на автомобілях з 1,5-літровим мотором може тріснути корпус масловідділювача. Масло може накопичитись і потрапити на гарячі деталі, що може призвести до спалаху в моторному відсіку.

Друга кампанія торкнулася 391836 автомобілів Ford F-150, Maverick, Expedition і Super Duty, а також Lincoln Navigator. На зазначених моделях може неправильно працювати модуль керування гальмами причепа, оснащеного електричною або електрогідравлічною гальмівною системою. Це може призвести до збільшення гальмівного шляху причепа та, як наслідок, до аварії.

Джерело: NHTSA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація