«Спортивний» Toyota Yaris Cross GR Sport дістався Європи

«Спортивний» Toyota Yaris Cross GR Sport дістався Європи

30 серпня 2022
0

Компанія Toyota представила нову версію субкомпактного кросовера Yaris Cross для європейського ринку. Йдеться про виконання GR Sport, яке вже деякий час продається у Японії.

Toyota Yaris Cross має хороший попит у Європі. За першу половину 2022 року тут продали 77 тисяч кросоверів, тобто на модель припало 48% загального обсягу продажів всього сімейства Yaris. І з появою «спортивної» версії GR Sport ця цифра може збільшитися.

Toyota Yaris Cross GR Sport запропонують з бензиновою «турботрійкою» 1.5 (термічний ККД - 40%), яка разом з електромотором та варіатором e-CVT забезпечує далеко не спортивну віддачу у 116 к.с. Розгін до 100 км/год займає 11,2 секунди, «максималка» дорівнює 170 км/год. При цьому у Yaris Cross GR Sport переналаштована підвіска, перекалібровано підсилювач керма, а до кузова приварені додаткові поперечки, що має позитивно позначитися на керованості.

Візуально Yaris Cross GR Sport вирізняється заднім дифузором і сіткою в передку з логотипом GR. Колеса - 18-дюймові. Фірмовий колір спецверсії отримав назву Dynamic Grey, його можна поєднувати з глянцевим чорним дахом та стійками.

Усередині встановлені спортивні крісла з сірою оббивкою та червоним простроченням, а за доплату доступні крісла GR Sport з обробкою штучною замшею Ultrasuede. Емблеми GR розсипані у всьому салоні. Вони є на підголівниках, кнопці запуску двигуна та кермі. Вставки кольору Gunmetal Silver у дверях та на панелі приладів - теж специфіка виконання GR Sport. У стандартне оснащення кросовера, окрім іншого, входять двозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь та набір електронних помічників Toyota T-Mate (адаптивне дальнє світло, контроль смуги руху, стеження за мертвими зонами тощо).

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація