Спорткупе Honda Prelude 1967 року продали за 79 тисяч доларів

Спорткупе Honda Prelude 1967 року продали за 79 тисяч доларів

10 серпня 2023
0

Автомобільний аукціон Bring A Trailer продав спорткупе Honda Prelude 1967 року за 79 000 доларів. Протягом 36 років, до квітня 2023 року, автомобіль належав одній людині і, судячи з пробігу 6760 км, користувався він ним рідко. Цим та ідеальним станом й пояснюється «незвичайний» цінник. Наразі, за таку суму в США можна придбати два нові «заряджені» хетчбеки Honda Civic Type R.

За свої гроші невідомий покупець отримав дводверне купе червоного кольору (Phoenix Red) із чорними декоративними смугами на кузові та чорним салоном. Передні ковші, відкидна задня лава та дверні оббиті текстилем. Триспицеве рульове колесо обтягнуте чорною шкірою. На приладовій панелі спідометр з максимальною відміткою 225 км/год, тахометр та показники рівня палива й температури охолоджуючої рідини. Шестизначний механічний одометр вказує на 4200 миль (6 760 км).

Зручності включають кондиціонер, електричні склопідйомники, круїз-контроль, аналоговий годинник та заводську магнітолу AM/FM з графічним еквалайзером. Також в оголошенні вказані електропривод панорамного люку, фари, що піднімаються, регульовані бічні дзеркала заднього виду, задній спойлер та вихлопна труба з двома наконечниками.

Під капотом у Honda Prelude 2.0-літровий рядний чотирициліндровий мотор із безпосереднім упорскуванням палива. Із заводу він видавав 110 к.с. та 155 Нм крутного моменту. Коробка - п'ятиступінчаста механічна. Привід - передній. Підвіска - незалежна по колу. Диски - легкосплавні діаметром 13 дюймів. Шини - старі 185/70 Michelin MXV. Тоді як акумулятор новий.

Купе Honda Prelude випускалося у 1987 - 2001 роках. Історія оригінальної моделі завершилась на п'ятому поколінні. У листопаді 2022 року Honda заявила, що легендарна «дводверка» повернеться на ринок, але вже на електротязі. Відроджене спорткупе Prelude очікується у лінійці марки у 2028 році.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація