Стало відомо скільки українці гублять водійських посвідчень

Стало відомо скільки українці гублять водійських посвідчень

22 липня 2024
0

Часто стаються випадки, коли громадяни втрачають свої водійські документи. Але в таких випадках не варто хвилюватись, адже посвідчення водія можливо швидко та легко відновити як онлайн, так і в сервісному центрі МВС.

З початку цього року відновлено 42 726 посвідчень водія внаслідок втрати та викрадення. З них - 42 471 звичайне посвідчення водія та 255 - в електронній формі без використання пластикового бланка.

У Головному сервісному центрі МВС нагадують, що відновити посвідчення водія можливо кількома зручними способами. Для цього необхідно звернутись до будь-якого сервісного центру МВС. Послуги надаються за попереднім записом - талони доступні онлайн та в терміналі, який розташований у приміщенні сервісного центру МВС.

Особа, яка буде відновлювати посвідчення водія, має підготувати пакет документів:

  • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або паспорт для виїзду за кордон, або ID-картка та витяг про місце проживання);
  • довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • у разі викрадення - подається довідка з поліції;
  • у разі втрати - подається заява в сервісний центр МВС.

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, витяг про місце проживання та довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків можна пред'явити адміністратору сервісного центру МВС у застосунку Дія.

Під час дії воєнного стану медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом не є обов'язковою.

Також відновити документ можливо онлайн: у Кабінеті водія або в застосунку Дія. Для цього необхідно авторизуватися, заповнити всі поля, сплатити за послугу та обрати зручний спосіб отримання. Зокрема, у будь-якому зручному відділенні Укрпошти на території України, кур'єрською доставкою, або готовий документ отримати в обраному Вами сервісному центрі МВС.

Орієнтовна вартість пластикового посвідчення водія без врахування банківських послуг - 572 гривні, е-посвідчення - 230 гривень. Логістичні послуги оплачуються окремо.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація