Стало відомо, скільки води витрачається при виробництві одного електромобіля Tesla

Стало відомо, скільки води витрачається при виробництві одного електромобіля Tesla

17 березня 2024
0

Споживання води підприємством Tesla Gigafactory (Giga Berlin), що у Німеччині, завжди привертало увагу екологів. Хоча Tesla завжди підкреслювала, що цей завод є її найекологічнішим підприємством, німці вважають, що автозавод забере у місцевих жителів дорогоцінні водні ресурси та завдає шкоди навколишньому середовищу.

За даними німецької газети Der Tagesspiegel, фактичне споживання води Giga Berlin виявилося набагато нижчим, ніж припускали місцеві жителі. Так, в 2023 році Giga Berlin використала всього 451 654 кубічні метри води, тоді як затверджена річна квота на воду становила 1,3 мільйона кубічних метрів.

Компанія Ілона Маска досягла цієї мети за рахунок оптимізації виробничого процесу: за словами співробітників Tesla, Giga Berlin споживає всього 2,28 кубометра води на кожен вироблений автомобіль, що на 33% нижче за середній показник по галузі (3,68 кубометра).

Для порівняння, інші підприємства використовують набагато більше води. Сміттєспалювальний завод у Премниці використовує 23 мільйони кубічних метрів води щороку, нафтопереробний завод у Шведті - 13 мільйонів кубічних метрів, а електростанція LEAG - аж 44,8 мільйона кубічних метрів.

Раніше повідомлялось про можливе зупинення виробництва на заводі Tesla у Німеччині через значне перевищення допустимих норм забруднення навколишнього середовища.

Джерело: iXBT.com
Фото: ITHome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація