Stellantis готує новий кросовер Chrysler та чергове покоління Dodge Durango

Stellantis готує новий кросовер Chrysler та чергове покоління Dodge Durango

04 вересня 2024
0

В американському відділенні концерну Stellantis працюють над новими моделями. Зокрема, у найближчі 2 роки компанія планує представити нове покоління моделі Dodge Durango, а також новий кросовер під «материнською» маркою Chrysler.

Поточний рік стане останнім для Dodge Durango з потужним двигуном V8 HEMI, тому компанія підготувала для фанів цієї модифікації низку спеціальних лімітованих версій. Але вже у 2026 році очікується нове покоління великого кросовера, який крім традиційного ДВЗ буде доступний у повністю електричному варіанті.

Новинка складатиметься на заводі у Віндзорі і використовуватиме модульну платформу STLA Large. Імовірно, наступна генерація Durango буде багато в чому уніфікована з моделлю Charger, яка також виробляється на цьому заводі. Імовірно трирядний кросовер отримає акумуляторну батарею ємністю близько 100 кВт.год, а також двомоторну систему повного приводу. Базова версія електромобіля матиме у своєму арсеналі 340 кВт/462 к.с. потужності і 547 Нм крутного моменту, а в топовому варіанті, як у випадку з Charger Daytona Scat Pack, віддача силового агрегату становитиме 470 кВт/637 к.с. потужності і 849 Нм крутного моменту.

Для шанувальників традиційних ДВЗ, яких у США налічується величезна кількість, компанія швидше за все запропонує рядний шестициліндровий двигун Hurricane об'ємом 3 літри з двома турбінами. У Charger він видає потужність 313 кВт/426 к.с. і 410 кВт/558 к.с. залежно від версії. Що стосується нинішнього Durango, то, він відправиться на спочинок у 2027 році.

Ще однією новинкою, запланованою на 2026 рік, стане більш компактний кросовер під брендом Chrysler. Він використовуватиме середньорозмірну платформу STLA Medium, яка передбачена для машин довжиною 4,3-4,9 м.

В електричній версії дворядний кросовер матиме акумуляторну батарею ємністю до 98 кВт-год, яка дасть змогу забезпечити запас ходу до 700 км. Stellantis також заявила, що він пропонуватиметься з переднім або повним приводом і матиме потужність від 160 кВт/218 к.с. до 285 кВт/387 к.с. залежно від версії.

Джерело: Авто Центр
Фото: Stellantis

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація