Stellantis налагодить випуск електричних літальних таксі

Stellantis налагодить випуск електричних літальних таксі

07 січня 2023
1

Концерн Stellantis відкриває собі новий напрямок діяльності. Транснаціональний автогігант займеться розробкою літальне таксі. Про це повідомляється на офіційному сайті концерну.

Stellantis підписав угоду про співпрацю з компанією Archer Aviation, яка займається розробкою електричних конвертопланів. Автоконцерн готовий інвестувати в новий бізнес 150 мільйонів доларів.

Archer Midnight, літальне таксі, планують випускати на підприємстві в американському штаті Джорджія. Перші його екземпляри зберуть у 2024 році.

Archer Midnight - нестандартний електричний конвертоплан із 12 електромоторами, кожен із яких обертає окремий гвинт. На кожні два двигуни призначається по батареї - це забезпечує автономність і дозволяє продовжувати політ у разі виходу з ладу однієї з силових установок.

Електричне повітряне таксі злітає та сідає вертикально. Воно розвиває швидкість до 240 км/год і має запас ходу 160 км.

Archer Midnight розрахований на пілота й чотирьох пасажирів або 450 кг вантажу. Розробники вважають, що найвигідніше експлуатувати літальне таксі в коротких перельотах тривалістю 10 хвилин на відстані до 32 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Andriy86  

Якщо вартість експлуатації буде дешевша за гелікоптер, то такі таксі можуть стати популярними. Бо зараз пів години над Києвом 90$.

-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація