Stellantis розробляє новий бензиновий двигун

Stellantis розробляє новий бензиновий двигун

02 серпня 2022
0

Автоконцерн Stellantis до початку 2025 року має намір налагодити виробництво нового 1,6-літрового бензинового двигуна, який будуть використовувати в гібридних установках майбутніх моделей.

Складання агрегата здійснюватимуть на трьох заводах концерну в Північній Америці. В них інвестували 99 млн доларів. Зокрема, майже 83 млн доларів спрямують на переоснащення підприємства в Мічигані. Ще 14 млн отримає ливарний завод Кокомо в Індіані (США) і 2 млн спрямують на модернізацію заводу Етобіко в Онтаріо (Канада).

Новий 1,6-літровий бензиновий двигун буде являти собою рядний чотирициліндровий агрегат із турбонаддувом і безпосереднім уприскуванням палива. Його можна буде використовувати як у стандартних, так і в гібридних автомобілях.

Хоча в Stellantis не уточнили, що це за мотор, в концерні відзначили, що версія двигуна наразі використовується в моделях марок Peugeot і Citroen, пропонованих на ринку Європи. Виробник підтвердив, що в Північній Америці двигун використовуватимуть у двох гібридних автомобілях, але яких саме, не назвав.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація