Stellantis закриє китайське СП, яке займається виробництвом та продажем автомобілів бренду Jeep у Китаї

Stellantis закриє китайське СП, яке займається виробництвом та продажем автомобілів бренду Jeep у Китаї

18 липня 2022
0

Європейський автомобільний концерн Stellantis NV закриє китайське СП, яке займається виробництвом та продажем автомобілів бренду Jeep у КНР, оскільки не зміг просунутися у збільшенні своєї частки в ньому до контрольної.

Як йдеться у прес-релізі Stellantis, автоконцерн сфокусується на постачаннях до Китаю електромобілів Jeep, випущених за межами країни. У січні поточного року Stellantis, який також володіє брендами Chrysler, Dodge та Fiat, заявив, що планує збільшити частку у СП із китайською Guangzhou Automobile Group Co. (GAC Group) до 75% із 50%.

GAC Group того ж дня відреагувала на це, висловивши жаль, що публікація заяви не була погоджена з нею.

«Відсутність прогресу в раніше оголошеному Stellantis плані отримання контрольної частки у СП з GAC Group змусила компанії розпочати обговорення припинення роботи СП», - наголошується у прес-релізі європейського автоконцерну.

«Stellantis планує взаємодіяти з GAC Group для впорядкованого згортання створеного у березні 2010 року СП, яке було збитковим останніми роками», - йдеться у заяві автоконцерну.

Витрати Stellantis у зв'язку із закриттям китайського СП становитимуть близько 297 млн ??євро і будуть відображені у звітності за перше півріччя. 

Джерело: Fixygen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація