Стокгольм першим із великих міст Швеції створить зону без авто зі шкідливими викидами

Стокгольм першим із великих міст Швеції створить зону без авто зі шкідливими викидами

12 жовтня 2023
0

Влада Стокгольма анонсувала наміри з 2025 року заборонити в'їзд автомобілів на бензині та дизельному пальному в центральну частину міста, аби поліпшити якість повітря й знизити рівень транспортного шуму. Про це пише Reuters.

Віцемер Стокгольма з питань транспорту від Партії зелених Ларс Стромгрен оголосив, що у 20 кварталах центральної частини міста буде створена екологічна зона, що охопить вулиці з елітними крамницями й деякі з найдорожчих офісних центрів Швеції.

«Зелені», що входять до коаліції лівих та екологічно орієнтованих партій у міській раді Стокгольма, сподіваються, що це прискорить перехід від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на електрокари.

«Сьогодні повітря в Стокгольмі призводить до того, що немовлята хворіють на легеневі захворювання, а люди похилого віку передчасно помирають. Це абсолютно неприйнятна ситуація», - вважає Стромгрен.

Винятки в екологічній зоні робитимуть для ваговозів, гібридних авто, машин, які виконують службові функції (наприклад карети швидкої допомоги), а також власники яких мають документально підтверджену інвалідність.

У шведській Партії зелених не виключили, що в майбутньому екологічна зона у Стокгольмі може розширитись.

Стокгольм стане першим містом у Швеції й однією з перших столиць Європи, що запровадить обмеження для авто зі шкідливими викидами в центрі.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація