Сухопутна яхта Horonuku вийшла на дорожні тести

Сухопутна яхта Horonuku вийшла на дорожні тести

08 липня 2022
0

Новозеландська вітрильна команда Emirates Team New Zealand приступила до дорожніх випробувань своєї «сухопутної яхти» Horonuku. У серпні 2022 року вона спробує встановити новий рекорд швидкості на суші. Заїзд влаштують на висохлому озері Гейрднер у Південній Австралії.

Мета команди - швидкість в 250 км/год. Нинішній рекорд швидкості наземного транспортного засобу, що приводиться силою вітру, становить 202,9 км/год. Для нового рекорду достатньо просто перевершити колишнє досягнення всього на 3 секунди. Розігнати Horonuku до необхідної швидкості дасть змогу 10-метрове жорстке крило з вуглецевого волокна, що виконує роль вітрила.

Пілотувати яхту буде дворазовий переможець Кубка Америки з вітрильного спорту Гленн Ешбі. Обидва рази він виступав за команду Нової Зеландії. За його словами, для успіху необхідно, щоб склалися ідеальні умови на землі і в повітрі.

Протягом наступного місяця команда намагатиметься провести якомога більше ходових випробувань в Окленді. Після цього Horonuku вирушить до озера Гейрднер, де продовжаться тести в очікуванні підходящої погоди.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація