Суперкар Ferrari Daytona SP3 перетворили на набір Lego

Суперкар Ferrari Daytona SP3 перетворили на набір Lego

28 травня 2022
0

У каталозі Lego з'явився новий конструктор серії Technic вартістю 400 євро. Набір складається з 3778 деталей і є деталізованою копією тарги Ferrari Daytona SP3. На іграшковому суперкарі працює коробка передач, рухаються поршні дванадцятициліндрового двигуна та відчиняються двері.

Серія Lego Technic поповнилася новим набором. З 3778 деталей запропоновано зібрати таргу Ferrari Daytona SP3, у якої функціонуватимуть «секвенталки» з підрульовими пелюстками та відчинятимуться двері «крила метелика». Також для моделі заявлені рухомі поршні дванадцятициліндрового двигуна, лаковані сріблясті колісні диски та детально опрацьований салон.

Зібраний автомобіль виглядає не гірше за оригінал, але реальний суперкар куди цікавіший з погляду технологій. Наприклад, за словами італійців, деякі рішення вони не застосовували на машинах з часів супергібриду LaFerrari. Зокрема це стосується елементів шасі з композитів.

У рух Daytona SP3 наводить V12 6.5 від 812 Superfast. Двигун видає 840 сил та 697 ньютон-метрів, які через семиступінчастий «робот» F1 з двома зчепленнями йдуть на задні колеса.

Вперше середньомоторні моделі Ferrari з дванадцятициліндровим двигуном дістався комплекс FDE (Ferrari Dynamic Enhancer), що регулює тиск у гальмівній системі для максимальної ефективності при проходженні поворотів.

Першу сотню суперкар набирається за 2,85 секунди, як 812 Competizione. Другу - за 7,4. Максимальна швидкість перевищує 340 кілометрів на годину.

Тарга оцінена мінімум у два мільйони євро. Тираж - 599 екземплярів. З них 499 дістануться власникам спідстерів Monza SP1 і SP2, а сотня, що залишилася, - обраним клієнтам італійської марки.

Джерело: Ferrari

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація