Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон

Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон

08 липня 2024
0

Одразу дві раритетні моделі Chevrolet 1955 року випуску послужили основою для унікального кастом-проекту. Спорткар Corvette поєднали з практичним універсалом Nomad.

Спереду кастом-кар являє собою Corvette першого покоління, з круглими фарами і овальною хромованою решіткою радіатора. Починаючи з передньої стійки, далі йде кузов від універсала Nomad з характерною похилою задньою стійкою, великою площею скління і рифленими дверима багажника. Задні крила з круглими ліхтарями також запозичені у першої генерації Corvette.

Варто зазначити, що ідея поєднати практичність універсала з динамікою та елегантністю спорткара не нова - 1954 року концерн General Motors представив концептуальний Chevrolet Corvette Nomad Show Car на виставці Motorama в Нью-Йорку. На жаль, оригінальний концепт не зберігся до наших днів, тому ентузіасти час від часу беруться за створення реплік за його мотивами.

Під капотом героя нашої розповіді ховається потужний 5,7-літровий LT1 від Corvette 1992 року. У парі з ним працює 6-ступінчаста механічна коробка передач ZF.

Від четвертого покоління Corvette також запозичили приладову панель, зручні спортивні крісла, комплект подушок безпеки, систему ABS та інші приємні дрібниці.

Спортуніверсал кольору білих перлів пересувається на 18-дюймових п'ятиспицевих хромованих дисках, «взутих» у швидкісні шини. Це дивовижне творіння американських майстрів іменується Chevrolet Corvette Custom Wagon. Автомобіль виставлено на спеціалізованому аукціоні Mecum, який відбудеться 27 липня в Гаррісберзі, штат Пенсільванія.

Джерело: Авто Центр
Фото: GAA Classic Cars

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація