Tatra показала на Eurosatory нове покоління вантажівок Force

Tatra показала на Eurosatory нове покоління вантажівок Force

18 червня 2024
0

Tatra показала на Eurosatory нове покоління вантажівок Force На міжнародній виставці озброєння Eurosator 2024, яка проходить у Парижі з 17 по 21 червня, компанія Tatra Trucks привезла світову прем'єру - армійську модель Force (6х6) третього покоління. Зазначимо, що громадянська версія Force була презентована ще 2023 року.

На машині встановлюються двигуни різних брендів: Tatra, Сummins або Сaterpillar, а також автоматизовані або автоматичні коробки передач.

Зазначимо, що в новій моделі Force, на відміну від попередниці, двигун під кабіною може розташовуватися по-різному: попереду або позаду коліс.

В експозиції показано машину Force зі звичайною кабіною, проте незабаром запропонують і броньовану розробку Tatra Defence.

Військові Force будуть доступні з колісними формулами 4х4, 6х6, 8х8, а також у багатовісних виконаннях з різною кількістю провідних та керованих мостів.

На відкритому майданчику представлена ще одна новинка від Tatra Trucks - п'ятивісне повнопривідне шасі Tatra Phoenix (10х10). Тут встановлено броньовану кабіну, виготовлену Tatra Defence на основі моделі DAF CF Millitary. За своїм балістичним та протимінним захистом вона одна з найкращих у класі серед вантажівок.

Машина представлена на виставці у вигляді мостоукладача Leguan від компанії KNDS. Довжина моста може становити 14 чи 26 м, а його монтаж або демонтаж займає лише від 4 до 8 хвилин.

У павільйоні компанія Excalibur Army представляє нове САУ Morana на шасі Tatra Trucks 8x8. Тут встановлена 155-гармата з довжиною ствола 52 калібру. Вона повністю автоматизована, включаючи заряджання. Завдяки модульній конструкції вежу зі знаряддям можна встановлювати і на інші шасі, причому не тільки колісні, а й гусеничні.

Джерело: Авто Центр
Фото: Daniel of Bohemia

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація