Тепер не тільки автомобілі: Geely запустила супутники в космос

Тепер не тільки автомобілі: Geely запустила супутники в космос

07 червня 2022
0

Дочірня компанія Geely Technology Group - Geespace - відправила в космос перші дев'ять із 240 супутників: вони були запущені з космодрому Січан і виведені на низьку навколоземну орбіту. Супутники дозволять компанії розгорнути систему позиціонування, що визначає положення безпілотників з точністю до сантиметра, та запустити ІІ-платформу OmniCloud. Остання не тільки допомагає безпілотниками пересуватися та підтримувати зв'язок із транспортною інфраструктурою, але також вміє прокладати маршрути для дронів та аеротаксі.

Geespace – перший у Китаї приватний розробник, оператор та масовий виробник низькоорбітальних комерційних супутників. Ще на початку минулого року стало відомо, що компанія отримала ліцензію і запустила в Тайчжоу завод із виробництва супутників, який до 2025 року має вийти на проектну потужність 500 супутників щорічно.

Перша партія супутників GeeSAT-1 не лише зібрана, а й уже запущена до космосу. GeeSAT-1 є модульним високоміцним високопродуктивним супутником для низької навколоземної орбіти, який визначає місце розташування «підключених» автомобілів Geely з точністю до сантиметра та забезпечують зв'язок транспортних засобів та інфраструктури для безпечного автономного водіння.

Поки запущено дев'ятьох супутників, а до 2025 року до космосу відправлять ще 72 екземпляри - вони відпрацюють п'ятирічний цикл, після чого перемістяться в атмосферу Землі, в якій руйнуються, не залишаючи космічного сміття. Усього ж «угруповання» налічуватиме 240 супутників. Geespace управляє ними через мережу наземних станцій у Китаї, розташованих у Ціндао, Тайчжоу, Корле, Ченду та Харбіні. Спочатку сервісне покриття буде доступне на китайському ринку та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а після 2026 року планується глобальне розширення.

Раніше повідомлялося, що супутники дозволять Geely запустити ІІ-платформу OmniCloud, яка, у свою чергу, стане частиною «інтелектуальної тривимірної мобільної екосистеми», що допомагає безпілотникам пересуватися та підтримувати зв'язок із транспортною інфраструктурою. Серед інших функцій платформи - можливість прокладати маршрути для дронів, аеротаксій та безпілотників, а також надавати підтримку промисловому сектору шляхом підключення до загальної мережі різних високотехнологічних датчиків.

Джерело: Geely Technology Group

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація