Термін дії свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів збільшено

Термін дії свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів збільшено

03 листопада 2023
0

В Україні спростили процедуру видачі та оформлення свідоцтва для транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі. Завдяки цим змінам перевізники зможуть вдвічі швидше отримувати ці документи. До речі, їхній термін дії також було продовжено.

Зокрема, зміни стосуються скорочення терміну видачі свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів. Раніше цей період становив до десяти робочих днів, а тепер - до п'яти.

Наразі збільшено строк дії самого свідоцтва на транспортні засоби, які перевозять небезпечні вантажі. До цього він становив шість місяців, відтепер - до одного року. Звертаємо увагу, що перевізники, які раніше отримували такі документи, теж зможуть продовжити їхній термін дії на 1 рік.

Раніше перевізникам необхідно було повертати свідоцтво до сервісних центрів МВС у таких випадках:

  • після припинення експлуатації транспортного засобу;
  • після закінчення строку дії свідоцтва;
  • у разі зміни власника транспортного засобу або перевізника;
  • якщо суттєво змінилася одна чи більше основних характеристик транспортного засобу.

Перелік цих підстав також було доповнено. Тепер свідоцтво необхідно повертати до сервісного центру МВС, якщо було змінено номерний знак транспортного засобу.

Всі ці зміни щодо отримання свідоцтва затверджені Наказом №604 Міністерства внутрішніх справ України від 24 липня 2023, який вже набрав чинності.

Завдяки цим нововведенням, зменшується адміністративне та фінансове навантаження представників бізнесу: власників транспортних засобів та самих перевізників. Також підвищується рівень безпеки дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Джерело: МВС України

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація