Tesla купує стартап з індуктивної зарядки для електромобілів

Tesla купує стартап з індуктивної зарядки для електромобілів

25 червня 2023
0

Компанія Tesla зацікавлена у придбанні німецького спеціаліста з технології індуктивної зарядки. За повідомленням ЗМІ, йдеться про компанію Wiferion з Фрайбурга. Судячи з усього, угода вже близька до завершення. Тим не менш, необов'язково йдеться про індуктивні зарядні системи для електромобілів.

Як повідомила «Grunderszene» з посиланням на документ комерційного реєстру, акціонери «мають намір продати свої частки в компанії Tesla International B.V. шляхом укладення договору купівлі-продажу». Офіційно ні Tesla, ні Wiferion не прокоментували запити «Grunderszene». Однак редакція отримала підтвердження від двох інвесторів стартапу, що продаж відбувся. Ім'я покупця не називається, але кажуть, що це «цікавий покупець» - що, ймовірно, відноситься до компанії Tesla.

Компанія Wiferion була заснована в 2016 році і розробляє індуктивну систему зарядки для електромобілів і, в першу чергу, для роботизованих транспортних засобів. Згідно з повідомленням «Grunderszene», зарядні станції представлені на ринку з 2018 року і відтоді, за даними компанії, їх було продано близько 8 000 разів промисловим клієнтам.

Згідно з акціонерною угодою, за останніми підрахунками, засновники все ще володіють третиною акцій. За останні роки Wiferion залучила понад 15 мільйонів євро у кількох раундах фінансування. Серед учасників - скандинавський венчурний фонд Nordic Alpha Partners, а також німецька компанія Phoenix Contact (через свою дочірню компанію Phoenix Contact Venture Fund), яка спеціалізується на виробництві конекторів.

Ціна покупки невідома, «Grunderszene» припускає, що «на основі попереднього фінансування Wiferion» вона може сягати двозначного значення в мільйонах. Також незрозуміло, яке майбутнє чекає на співробітників і нинішніх клієнтів у середньостроковій і довгостроковій перспективі.

Достеменно невідомо, чому Tesla зацікавилася фрайбурзьким стартапом. Звичайно, це може бути ноу-хау в технології індуктивної зарядки для впровадження бездротової зарядки в електромобілях. З іншого боку, Tesla могла б використовувати технологію Wiferion на своїх заводах для бездротової зарядки автономних транспортних систем - те, що Tesla також інвестує в постачальників промислового обладнання, вже показав випадок з Grohmann Engineering з Прюма в Айфелі (сьогодні Tesla Automation). Але також можливо, що це не має нічого спільного з автомобільним сектором: «Grunderszene» також вважає доцільним використання даної технології в анонсованому Теслою гуманоїдному роботі «Оптимус».

Джерело: Electrive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація