Tesla Model 3 посіла останнє місце у німецькому рейтингу надійності

Tesla Model 3 посіла останнє місце у німецькому рейтингу надійності

13 грудня 2023
0

Tesla може випускати найбажаніші електромобілі у світі, але це не скасовує того, що далеко не всі з них є надійними. Компанія вважає за краще не брати участь в опитуваннях американського агентства JDPower, щоб не порівнювати себе з автомобілями конкурентів. Але нове дослідження німецької організації «Tuev-Verband» дає тривожне уявлення про те, на що можна очікувати, якщо купити вживану Tesla Model 3.

Європейські фахівці проаналізували всі автомобілі, що продаються в Німеччині, і оцінили їхню надійність шляхом підрахунку кількості разів, які та чи інша модель провалила технічний огляд. Нагадаємо, у Німеччині техогляд необхідно проходити кожні 2 роки на автомобілях старших 3 років.

У ході нього технічна інспекція перевіряє працездатність таких компонентів як: шасі, гальма, кермо, фари, дзеркала, ремені безпеки та багато іншого. Якщо щонайменше один тест буде «завалений», то машина не зможе легально їздити дорогами країни.

У результаті найгіршим автомобілем для купівлі та експлуатації у найпопулярнішій віковій категорії (від 2 до 3 років) виявився седан Tesla Model 3. Згідно з підрахунками німецьких аналітиків, 14,7 відсотка таких машин не пройшли техогляд цього року.

Найчастішими проблемами, пов'язаними з цією 4-дверкою, експерти назвали несправності гальмівної системи. Крім того, фахівці «Tuev-Verband» говорять про частий вихід з ладу підвіски машини, що виникає внаслідок підвищеного навантаження на шасі через вагу акумуляторів.

Джерело: Daily-Motor

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація