Tesla Model Y обійшов Jeep Wrangler під час підйому на піщаний пагорб

Tesla Model Y обійшов Jeep Wrangler під час підйому на піщаний пагорб

02 грудня 2023
0

Позашляховики Toyota вважаються найпотужнішими та найнадійнішими у світі. Що пояснює популярність Land Cruiser серед любителів бездоріжжя та тюнерів. Але нещодавно в Twitter опублкували два ролики, що демонструють позашляхові здібності електрокросовера Tesla Model Y. Щоправда, їх героєм став не товарний автомобіль, а його модернізована версія з піднятою підвіскою та неоригінальними колісними дисками й шинами.

В одному з роликів Model Y піднімається по рампі RTI (індекс переміщення по рампі). Ці пандуси зазвичай використовують для демонстрації шарнірів підвіски автомобіля. Завдяки акумуляторній батареї в підлозі кросоверу вдалося під'їхати до кінця рампи. При цьому автомобіль залишався відносно рівним, хоча переднє праве колесо було підняте над землею. Але такі здібності стануть у нагоді Tesla Model Y на рівній дорозі, але не на бездоріжжі.

Toyota Land Cruiser впоратися із заїздом на рампу не вдалося. Вже на половині автомобіль нахилився на правий бік та вже був готовий перекинутися. Причина у конструкції. Справа в тому, що у Land Cruiser більша частина ваги зосереджена спереду, а задня дуже легка. Крім того, у нього шарнірна підвіска, вища та гнучкіша, ніж у Tesla Model Y. Це дозволяє пікапу впевнено почуватися на бездоріжжі.

У другому ролику модифікований Model Y обганяє конкурентів у швидкісному підйомі схилом величезної піщаної дюни. Тоді як двом Jeep Wrangler позаду нього довелося розвернутися на півдорозі. Обійти позашляховики електрокросоверу вдалося завдяки потужності та крутному моменту силової установки.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація