Tesla побудує в Китаї дата-центр для безпілотного водіння

Tesla побудує в Китаї дата-центр для безпілотного водіння

18 травня 2024
0

Tesla розробляє плани створення у Китаї центру обробки даних для навчання повністю автономних транспортних засобів. За інсайдерською інформацією, запровадження «контрольованого повного самоврядування» було однією з тем, які обговорював Ілон Маск під час останнього візиту до країни. І, схоже, одержав «умовний дозвіл» на впровадження системи на місцевому ринку.

Однією з причин схвалення називають передбачувану угоду щодо обробки даних у безпілотних автомобілях у Китаї. Останні кілька років у Tesla були проблеми зі збиранням даних у цій країні. Побоюючись шпигунства, китайська влада забороняла використовувати камери електромобілів компанії у певних місцях.

За неофіційною інформацією, Tesla задовольнила запит уряду Китаю щодо управління даними. Що це може означати, поки не зрозуміло. Схоже, китайці боялися, що відео з автівок потраплять за межі країни.

Tesla доведеться обробити величезну кількість відео з автомобілів у Китаї, щоб навчити свої нейронні мережі алгоритму повного самоврядування на місцевих дорогах. Саме для цього знадобився великий центр обробки даних. Зі слів джерела, робота над цим проєктом залишається конфіденційною.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація