Tesla почала продавати прошивку, яка «збільшує» ємність батареї

Tesla почала продавати прошивку, яка «збільшує» ємність батареї

14 липня 2024
0

Tesla почала пропонувати нове програмне забезпечення «energy boost» покупцям задньопривідної версії Model Y, яке за певну ціну дозволяє розблокувати більшу ємність батареї.

Як передає Electrek, після того, як Tesla припинила виробництво версії Model Y Standard Range, компанія заявила, що батареї в цих моделях насправді більші, ніж рекламувалося, і що вона планує запропонувати розблокування програмного забезпечення, яке додасть додаткових 65-100 км запасу ходу.

Повідомляється, що автовиробник отримав схвалення регуляторних органів й тепер, схоже, ці оновлення програмного забезпечення готові до запуску. Нещодавно деякі власники Model Y почали бачити доступне оновлення «Energy Boost» у своєму додатку Tesla.

Деяким власникам пропонувалося оновлення за 1600 доларів, щоб додати до 80 км, а іншим - за 1000 доларів, аби збільшити запас ходу до 50 кілометрів. Наразі оновлення доступне лише в США. Очевидно, це не зовсім те, що обіцяла Tesla - цифри трохи нижчі, ніж 65-100 км за 1,5-2 тисячі доларів, які рекламувалися раніше.

До того ж в коментарі до оновлення йдеться, що «Оцінки базуються на внутрішньому моделюванні та змінюватимуться залежно від таких факторів, як вік батареї та поведінка за кермом». Ймовірно, реальні цифри будуть дещо нижче заявлених.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Tesla

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація