Tesla розкрила дані втрати ємності батареї через холод

Tesla розкрила дані втрати ємності батареї через холод

20 березня 2023
0

Практика експлуатації електромобілів, що склалася, довела, що тягові акумулятори не люблять холод незалежно від свого хімічного складу, і на ночівлю машину краще залишати в теплому гаражі з підключенням до зарядного пристрою. Оновлена програма Tesla дозволяє автовласникам бачити, яка частина ємності батареї тимчасово втрачена через холод. Це підвищує зручність експлуатації електромобіля у країнах із холодним кліматом.

У списку оновлень програми Tesla App версії 4.19 додано індикацію втраченої частини заряду через низьку температуру, вона відображається прямо на повзунці із загальною залишковою ємністю тягової батареї. Та частина ємності, яка тимчасово недоступна через низьку температуру батареї, відображається синім відрізком. Як тільки батарея прогрівається - від зарядного пристрою або в русі за рахунок власних ресурсів, частина втраченої ємності відновлюється, і це знаходить своє відображення у фірмовому додатку.

По-друге, насічки, що відповідають кожним 10% заряду батареї, тепер видно завжди, тоді як раніше вони з'являлися на дисплеї тільки при переміщенні регулятора, що визначає величину граничного заряду. Це дозволяє простіше орієнтуватися візуально при призначенні відповідного параметра, крім числової індикації.

Ще однією зміною стала поява у додатку Tesla розділу управління участю групи користувачів фірмових зарядних станцій для власників електромобілів інших марок, яким відкритий доступом до даних станцій. Через програму можна знизити витрати на заряджання, але за добу зарядною станцією Tesla можна скористатися не більше п'яти разів.

Нарешті, власники сонячних панелей на дахах будинків після оновлення програми Tesla отримали можливість гнучкіше керувати джерелами електроенергії для заряджання тягової батареї електромобілів цієї марки. Умову можна налаштувати таким чином, що машина під час тривалої стоянки підзаряджатиметься тільки електроенергією, що надмірно генерується сонячними панелями, коли всі стаціонарні споживачі нею вже забезпечені повною мірою. Проте така функція на перших етапах буде доступна не на всіх географічних ринках присутності Tesla.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація