Tesla та Volvo призупиняють виробництво авто через брак компонентів

Tesla та Volvo призупиняють виробництво авто через брак компонентів

13 січня 2024
0

Автовиробники Tesla і Volvo Car заявили, що призупиняють частину виробництва в Європі через дефіцит компонентів, що є першою явною ознакою того, що напади на судноплавство в Червоному морі завдають удару по виробникам в регіоні. Про це повідомляє Reuters.

Ціни на контейнерні перевезення цього тижня ще більше підвищилися, оскільки зросли побоювання, що судна, які перевозять все, від одягу до телефонів і автомобільних акумуляторів, будуть змушені оминати Суецький канал, найшвидший маршрут між Азією і Європою, протягом більш тривалого часу, ніж передбачалося.На канал припадає близько 12% світових контейнерних перевезень.

У четвер, 11 січня, компанія Tesla повідомила, що призупинить виробництво більшості автомобілів на своєму заводі під Берліном з 29 січня по 11 лютого, посилаючись на брак компонентів.

«Збройні конфлікти в Червоному морі та пов'язані з ними зміни транспортних маршрутів між Європою й Азією через мис Доброї Надії впливають на виробництво в Грюнхайде», - йдеться в заяві Tesla.

Volvo Car, мажоритарним акціонером якої є китайська Geely, заявила, що наступного тижня призупинить виробництво на своєму заводі в Генті в Бельгії на три дні через затримку доставки коробок передач.

Джерело: Espreso

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація