Tesla у січні продала лише одне авто у Південній Кореї

Tesla у січні продала лише одне авто у Південній Кореї

07 лютого 2024
0

Tesla продала лише один електроавтомобіль у Південній Кореї в січні, оскільки на попит вплинула низка факторів: від проблем з безпекою до ціни. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що компанія Ілона Маска продала один позашляховик Model Y у перший місяць року. Січень 2024 року став для компанії Tesla найгіршим місяцем за обсягами продажів з липня 2022 року, коли автовиробник не продав жодного автомобіля у Південній Кореї, свідчать дані дослідника Carisyou, який базується у Сеулі, та Міністерства торгівлі Південної Кореї.

За даними Carisyou, кількість нових електромобілів, зареєстрованих у Південній Кореї, у січні впала на 80% у всіх автовиробників порівняно із груднем.

Виробники автомобілів зіткнулися з уповільненням попиту на електромобілі у країні, оскільки вищі відсоткові ставки та інфляція спонукають споживачів скорочувати витрати. Водночас знижують попит на електрокари і занепокоєння щодо загоряння акумуляторів та нестачі швидких зарядних пристроїв.

За словами Лі Ханг-Ку, керівника Інституту автомобільної конвергентної технології Чонбук, багато з перших клієнтів автовиробників вже придбали електромобілі, тоді як масовий споживач поки не прагне купувати електричні автівки. Він сказав, що популярності Tesla заважає також зв'язки компанії з Китаєм.

Лі додав, багато людей у Південній Кореї не купують автомобілі у січні, тому що чекають оголошення уряду про субсидії. Це твердження підтвердили у корейському офісі Tesla.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація