Tesla відкликає понад 16 тисяч автомобілів через проблеми з безпекою

Tesla відкликає понад 16 тисяч автомобілів через проблеми з безпекою

25 липня 2023
0

Компанія Tesla оголосила про відкликання приблизно 16 тисяч електромобілів Model X і Model S у зв'язку з випадками проблем з ременями безпеки. Це стосується конкретних автомобілів 2021-2023 років випуску, у яких страхувальні ремені переднього ряду можуть мати недостатньо гарне з'єднання з якорями переднатягувачів.

Звіт NHTSA (Національного управління безпеки руху на трасах) попереджає про можливість їхнього від'єднання під час натягування вгору для фіксації в пряжці.

Ця проблема стосується двох передніх сидінь у вже постраждалих автомобілях. Tesla запевняє автовласників, що проведе перевірку та приєднає ремені безпеки першого ряду до якорів переднатягувачів відповідно до вимог. У випадках, коли ремінь не вдасться під'єднати до натягувача, буде замінено весь вузол безкоштовно для клієнтів.

Незважаючи на виявлення компанією 12 гарантійних рекламацій, повідомлень про ДТП та нещасні випадки, пов'язані з проблемою ременів безпеки, не зафіксовано.

Крім цього, Tesla ініціювала ще одне менш масштабнне відкликання 1337 одиниць EV Model S, Model X і Model Y поточного року випуску. У цьому випадку причиною відкликання стали камери переднього виду, які, можливо, неправильно встановлені. У зв'язку з цим вимикаються деякі функції безпеки в активному режимі. До них відносяться: попередження про зіткнення з автомобілем, що йде попереду, екстрене гальмування і система допомоги при русі по смузі без попередження водія.

Компанією виявлено 83 гарантійні рекламації та 2 повідомлення про помилки, пов'язані з проблемою зміщення камер. Згідно зі звітом NHTSA, не було зареєстровано жодного випадку травмування людей чи ДТП, пов'язаних із цією проблемою.

Tesla повідомила, що планує усунути проблему з камерами шляхом коригування кута їхнього нахилу.

Варто зазначити, що компанія часто усуває проблемні ситуації, оновлюючи програмне забезпечення «по повітрю». Цьому методу віддає перевагу Ілон Маск, щоб уникнути усунення несправностей фізично в сервісних центрах і виступаючи за перегляд поняття «відкликання».

Джерело: involta.media

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація