Tesla виявилася лідером у США за кількістю аварій автомобілів з використанням автопілота

Tesla виявилася лідером у США за кількістю аварій автомобілів з використанням автопілота

17 червня 2022
0

Національне управління безпекою руху на трасах міністерства транспорту США (NHTSA) опублікувало звіти, в яких вперше відображається кількість аварій та смертельні випадки за участю автономних транспортних засобів (AV) та транспортних засобів, що оснащені передовими системами допомоги водієві (ADAS). Лідирують у цих списках розробник автономних автомобілів Waymo (холдинг Alphabet) та виробник електромобілів Tesla.

Хоча автомобільні та технологічні компанії наполягають на тому, що нові технології рятують життя, минулого року в автомобільних аваріях у США загинуло більше людей, ніж за останні три десятиліття. У зв'язку з цим регулятор дійшов висновку про необхідність надання автовиробниками додаткових даних, щоб точно визначити, чи підвищують нові системи безпеку на дорогах, чи просто спрощують керування автомобілем.

Минулого року NHTSA видало наказ, згідно з яким від автомобільних компаній потрібно повідомляти про аварії автомобілів за участю систем автономного керування, а також систем допомоги водієві Level 2, які нині використовуються у сотнях тисяч транспортних засобів. Зокрема, компанії мають документувати випадки, коли за 30 секунд до аварії використовувалися ADAS та технології автоматизації.

Згідно зі звітом, з 20 липня 2021 по 21 травня 2022 сталося 273 аварії за участю автомобілів Tesla при включеному автопілоті. Усього було зареєстровано за цей період 392 аварії автомобілів, які використовують автопілот.

Очевидно, показники аварійності у Tesla набагато вищі, ніж в інших автовиробників, через те, що вона продає більше транспортних засобів, оснащених системами Level 2, ніж її конкуренти. Кількість автомобілів Tesla з автопілотом становить 825 970 штук. Tesla збирає телематичні дані від своїх клієнтів у режимі реального часу, що значно прискорює процес звітності. Іншим автовиробникам зазвичай доводиться чекати на звіти з місць, що іноді затягується на місяці.

З 392 аварій у 119 випадках брав участь інший транспортний засіб. У чотирьох аваріях брали участь «уразливі учасники дорожнього руху», три з яких були пішоходами, а один велосипедистом.

Додамо, що в більшості випадків не було надано даних про те, наскільки серйозними були аварії.

Щодо автономних автомобілів, то, згідно з звітом NHTSA, у період з липня 2021 року по травень 2022 року було зареєстровано 130 аварій.

Waymo, дочірня компанія Alphabet, повідомила про 62 аварії, Transdev Alternative Services, що управляє безпілотними шатлами, зафіксувала 34 аварії, Cruise, дочірня компанія GM, повідомила про 23 аварії. У цьому випадку число аварій пов’язане з активністю компаній у проведенні тестування автономних автомобілів. У 2021 році робомобілі Waymo проїхали 3,7 млн ??км, автономні автомобілі Cruise - 1,4 млн км.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація